Ett par veckor i Laos - Del 5, Vang Vieng (fortfarande!)

Dagens citat:

"She tied you to a kitchen chair,
she broke your throne, she cut your hair
and from your lips
she drew the halleluja"

(Rufus Wienwright)
_______________________________________________________________________________

Som ni kanske marker stannade vi lite lange an planerat i Vang Vieng. Faktum ar att vi struntade helt i att aka nan annanstans, mer an det som lag pa hemvagen. Vi fastnade, helt enkelt. Det var mysigt dar. Nedan foljer det sista Laosinlagget ur mitt anteckningsblock.
_______________________________________________________________________________

16/2

Den steniga grusvagen stracker sig mellan berg, risfalt och skog, rakt genom den laotiska landsbygden. Den typiska roda sanden tacker vagen och rott damm ligger i tjocka lager pa buskarna i dikeskanten. Solen star nastan i zenit och luften ar het och torr.

Jag trampar och trampar och kampar kor att fa den tunga laotiska, vaxelfria, cykeln upp for en svag men lang lutning. Den studsar fram over det overdimensionerade gruset. Saden vibrerar, styret vibrerar - allting vibrerar. Den forsta skuggan pa flera kilometer dyker upp och vi stannar for en vattenpaus. Ut ur djungeln kommer plotsligt en ung man. Over hans axel hanger ett gevar. Han tittar pa oss och borjar sedan hoa in mot skogen. Vi ler mot honom, avbryter var vattenpaus och cyklar med nyfunna krafter snabbt upp for den langa backen.

15422-214

Vi hyrde idag cyklar och gav oss av pa
aventyp pa landet. Malet: En bla lagun, enligt kartan sju kilometer fran Vang Vieng. Hur gick det da sen? Jo, efter ett stopp pa vagen vid en ickebla lagun och ett dopp med kladerna pa gick det lattare.

15422-215

Vi tog oss hela vagen till malet, trots att avstandaanvisningen nog var nagot optimistisk. Lagunen var vacker, likasa den tillhorande grottan dryga 100 meters klattring ovanfor.

15422-218

15422-216

15422-217

Vagen hem kandes inte alls lika lang (Men tiden ar som sagt en boll pa en del stallen i Asien) och nu ser vi fram emot en, for en gangs skull valfokant, middag med pafoljande Frindskvall.


"Jag visste inte att Laos var ett traningslager."
                                                (Okand svensk i den bla lagunen)

Kommentarer:
Postat av: Sabine

Felaktig effektivisering. Tvätta kroppen och tvätta kläder gör man ju separat. Sen blir de smutsiga ihop. Tvättas separata, blir smutsiga ihop, tvättas separata, bli smutsiga ihop. I en eeenda lååång kedja. Tvättar man åt fler personer, kan kläderna tvättas ihop, men inte kropparna. Det kallas snusk och slutar lätt i sex vad gäller kroppar. Kläder kan inte ha sex, därför kan de tvättas ihop. Då är inte snusk, då är det renlighet och effektivitet. När det sker i tvättmaskin. För hand är det kvinnnoförtryck. Det är materialet som gör skillnaden. Nej, nu slutar jag, för annars blir det här en kurs i hemkunskap ledd av en okunnig lärare....

2007-02-26 @ 14:43:41
Postat av: Jenny

Haha, en helt korrekt lektion i tvättandets ädla konst.

FÖr övrigt kommer jag snart! SNART!
Jag ska nog packa min ryggsäck redan nu och bara längta.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits