Sommarjobb

Jag är som ni kanske vet anställd på en gäng bemanningsföretag som extrajobbare. Via ett av dessa har jag sökt en del sommarjobb, och idag ringde de och erbjöd mig precis det jobbet jag helst ville ha. Tjoho, tänkte jag. Två minuter senare kryper det fram att man måste ha bil för att ta sig dit. De hade visst missat att skriva ut det i annonsen. Sammanfattningsvis: Idag fick jag jobb och blev av med det inom loppet av 2 minuter. Livet är spännande.

I övrigt tror jag jag har bestämt mig för vad jag ska hitta på nästa läsår. Tror jag. Kanske. Antagligen. Eller? Jo. Ja, jag har bestämt mig. Jag skiter i stadsbytet och tar det lite lugnt istället. Det är jag värd. För jag är faktiskt fantastiskt duktig.

Nu ska jag äta glass. Gör det du med.


Att skriva blogg

Jag loggade in på lunarstorm härom dagen. Ni vet den där fjortisvarienten av facebook (inte för att facebook nu är så fantastiskt vuxet, men där kan folk i alla fall skriva r och s istället för j och z) som vi ägnade alldeles för mycket tid åt en gång i tiden. Tittade på min dagbok och insåg att jag där har en mastig samling av mina tankar från 1999 till 2005. I perioder har jag skrivit varenda dag.

Jag har aldrig varit mycket för att skriva en privat dagbok. Känns som slöseri med tid. Samtidigt är det ju faktiskt riktigt charmigt (och ibland pinsamt) att kunna gå tillbaka och läsa om vem man var, vad man gjorde, vad man tyckte och tänkte och kände. Min lunarsamling är min enda sådana förteckning. Ja, och den här bloggen då. Vart vill jag komma med det här? Jo, jag kom fram till att jag ska försöka hinna med min stackars blogg lite då och då.

Sagt och gjort, jag satte mig vid datorn, loggade in på bloggen och klickade på "skapa inlägg". Och blev utslängd till översiktssidan. Klickade. Blev utslängd. Klickade på något annat. Blev utslängd. Och så vidare. Morr, tänkte jag och la ner hela den planen ytterligare några veckor. Nu har jag i alla fall lyckats ta mig in. Motivaionen är inte på topp längre, men vem vet... Om inte annat kan jag ju slänga in delar av min C-uppsats här och tvinga er att läsa den bit för bit. Moahahaaa!

Så vad gör jag egentligen nu för tiden?
Jo, jag bor en en centralt belägen, söt liten etta i Västerås, ett (eller två) stenkast från Mälardalens Högskola, där jag är på upploppet inför mina två kandidatxamen. Nämnda upplopp består av 200% plugande - c-uppsats i miljökommunikation på heltid, extrakurs i förnyelsebar energi på halvtid och rester från en extrakurs i globalisering och hållbar utveckling på halvtid. Vid sidan om detta har jag 2 extrajobb som jag dissar ganska mycket just nu och en pojkvän, som jag ägnar alldeles för mycket tid åt (men det är det värt). Vidare (utan inbördes ordning) umgås jag med vänner, spelar poker, super, dansar, tittar på serier, spelar dataspel, är förkrossad över min älskade katt Nancys död för snart ett halvår sedan, gosar med min nya laptop, spelar guitarhero, skriker åt min pojke, pussar på min pojke, hälsar på mamma med man och hästen alldeles för sällan, städar, öppnar post, sover, äter, duschar, mm, mm.

Sen, då? undrar du kanske. Vart tar mene vägen efter allt detta pluggande, när hon har sina två kandidatexamen?

Det är en mycket bra fråga. Hör av dig om du har ett bra svar.

hits