En rekordkvall pa Joyfull Bar

Pa Joyfull finns en Board Of Fame. Tidigare misslyckades jag med att ta rekordet i SPY winecooler, Ragge drack en mer an mig den javeln. I forrgar tog vi nya tag. Laddad till tusen, men min fina, nyvirkade Joyfullmossa och Holly Dolly i bakgrunden gav jag mig pa vodkarekordet. Anna drack Cocktails. Jag later bilderna tala for sig sjalva.

15422-175

15422-176

15422-178

15422-177

Respekt!

Och bakfylla...

(Obs: Efter nr 17 kunde jag fortfarande vinna i biljard. Ha!)

_______________________________________________________________________________

Nu aker vi snart upp till papps igen. Ska bli skont att tvatta kladerna och duscha i varmvatten. Sen blir det Laos.

Lagt upp en film till pa Youtube, lite mer action i
den har...

En natt pa Koh Phangan

Kvallen borjar lite lugnt pa Joyfullbar med ganget.

15422-171

Ofta drickar jag SPY winecooler, det mest ciderlika som gar att fa tag pa till ett vettigt pris.

15422-173

Joys son ar med och festar tills han dackar med nappflaskan i handen.

15422-172

Lugnet haller dock inte i sig lange. Pa Joyfull spelas det mycket spel. Dessa spel har en tendens att fylla folk ganska fort, inklusive alla bartenders. Pa joyfull blandas thailandare och faranger, bartenders och gaster, forstagangsbesokare och invetarier i en enda stor och lycklig rora. Blir det mycket rorigt ar det bara att sla sig ner bakom baren ett tag, pa joyfull litar de pa sina stammisar. Haromdagen lamnade de mig som baransvarig nar de korde en kille som tagit overdos till sjukhuset. Jag var skitpackad. Det var skoj.

Tillbaka till kvallen jag tankte beratta om. Eller kanske inte - forst lite bakgrundinformation for er som inte varit i Thailand tidigare: Det finns en "rom" som heter Sangsom. Vad den innehaller eller hur stark den ar ar det ingen som vet. Men billig ar det och fyllan blir bra. Sangsom ger en alldeles speciell fylla som inte riktigt kan jamforas med nagon annan. Haller man denna sprit i en hink tillsammans med svinstark thairedbull, cola, lite is och ett par sugror far man ett fenomen val kant for alla som besokt asien: en Bucket.

15422-174

Fyllda med sangsom, danslust och energi tog vi oss ivag ut i jungeln till Koh Phangans basta fest: Halfmoonparty.

Det var ko for att komma in i jungeln.

15422-163

Val inne pulserar psytrancen genom kroppen, i jordgolvet, mellan palmerna och upp mot stjarnorna. Overallt lyser haftiga former i haftiga farger, nagonting blinkar och ett par tusental manniskor i flippflopps ror sig till musiken. 

15422-162

Varsin bacardi breezer och ut pa dansgolvet och trampa!

15422-166

I narheten leker de med elden.

15422-170

I hornet kan man fa UV-ritningar pa kroppen.

15422-165

Jag skaffar en skorpion

15422-167

och Anna en gecco.

15422-168

Och sen dansar vi. Och dansar. Och dansar. Och dansar. Och dricker vatten. Och dansar. Och dansar. Och ater nudlar. Och dricker vatten. Och dansar. Och dansar. Och dansar.

15422-169

Anna akte hem. Jag foljde henne till taxin och sprang sedan tillbaka for att dansa. Pratade lite med en dansk. Vara vanner fran Joyfull dok upp. Jag dansade. Och dansade. Och drack vatten medan jag dansade. Och tog en vodka redbull. Och dansade annu lite mer.

15422-164

Sex timmars dansande senare, efter tva smarre hjartattacker och en soluppgang gav jag slutligen upp. Latt var det inte, musiken blev bara battre och battre, folket var underbara och jag hade skitkul. Men kroppen vagrade vara med och leka mer.

Hade lite problem att fa tag pa en taxi, fick slutligen skjuts av en bekant, slapade mig in pa Joyfull och hamtade vatten och cigg och landade slutligen i min hangmatta strax efter atta pa morgonen. Tupparna hade galt klart, insekterna gatt och lagt sig och en ko stog och slickade pa var vespa. Jag somnade djupt.

________________________________________________________________________________


Jag har for ovrigt lagt ut en
film pa Youtube.

Pa aterseende.

En dag pa Koh Phangan

Jag vaknar framat tiotiden. Stracker lite pa mig, tar min bok och min vattenflaska och forflyttar mig ut till hangmattan. En timme senare kryper Anna ut ur bungalown och lagger sig tillratta i hangmattan brevid. Jag knallar in pa toaletten och tar en snabbdusch i kallvattnet, letar fram klader, roker en cigg eller tva. Anna duschar, packar en vaska, fixar haret.

Ett par, tre timmar efter uppvaknandet sitter vi pa vespan pa vag mot frukost. Stammisfrukoststallet nere vid havet ligger i och for sig bara 150 meter bort, men pa Koh Phangan ar det langt over gangavstand. Val framme blir det ris och omelett och fruktshake. Frukostritualen tar en dryg timme. Klockan ar nu minst 12. For eftermiddagen finns lite olika alternativ.

Ibland tar vi vespan (Jag kor, Anna ar andrepilot - dvs paminner om att stanga av blinkersen efter svangen och laser cykeln nar den karvar och jag blir sur.) till andra delar av on och lagger oss i solen eller satter oss i skuggan och laser eller plaskar i vattnet pa vackra strander.

15422-159 
15422-156 
15422-154

Var lilla vespa tar oss overallt - over bergen till Haad Yao, genom jungeln till Chaluklam, langs kusten till Haad Mae Hat.

15422-161

Ibland aker vi in till den lilla staden Thongsala och satter oss pa nagon mysig restaurang eller internetar ett tag eller shoppar lite.

Ibland lagger vi oss i skuggan pa en en paradisstrand och far helkroppsmassage for 50 kronor.

15422-157

Ibland tar vi oss aldrig ifran frukoststallet utan hanger dar hela eftermiddagen, pratar med folk och kanske badar lite.

15422-155

Ibland aker vi upp till bugalown igen och lagger oss i hangmattorna och laser hela dagen.

15422-158

Ibland gar vi till Joyfullbar, umgas, ater bananer och spelar biljard.



Framat solnedgangen ar det dags for middag. Dusch, kvallsklader pa och val av middagsstalle. Just idag blev det italienskt inne i Thongsala.

Efter solnedgangen vaknar on till liv. Kvallen startar pa Joyfull. Dit ska vi nu, sa fortsattning foljer... Skal!

15422-160

En tid bortom dimman

Over Thailandska bukten ligger en dimma. Bortom denna dimma finns en annan dimension, en battre varld, en tropisk o ingen klarar av att lamna, en plats dar tiden inte finns - paradiset pa jorden - Koh Phangan.

15422-151

15422-145

15422-140

15422-139

15422-135

15422-136

15422-141

Vad gor man da har? I forsta hand njuter. Tar det lugnt. Struntar i allt och har det riktigt, riktigt, riktigt bra. Aktiviteter sol och bad, internetande, motorcykelakande, utforskande av on, atande, festande och dansande kan forekomma. Men oftast ligger man bara i en hangmatta och ar LAT. Alla ar vanner, atmosfaren ar fantastisk och allt ar ok.

Till min stora gladje var min favvobar kvar, inklusiva de gamla stamgasterna (Det ar namligen valdigt fa som lyckas lamna den har on igen nar de val kommit hit. Svaret pa fragan "How long have you stayed att koh phangan?" borjar ofta med "I was supposed to leave eight month ago...". Lyckas man anda forflytta sig, sa kommer man, som jag, garanterat tillbaka.)

Har bor vi:

15422-149

Ibland ar vi pa stranden och solar lite:

15422-138

15422-150

15422-152

Tar oss runt gor vi numera dagtid sa har:

15422-153

Men oftast hanger vi har - pa varldens basta bar - Joyfull bar:

15422-143

Dar jobbar Jim (en av de som fastnat) - var bartender, van och fixare:

15422-148

Den sockersota agarinnan Joy och hennes son (som lag i magen sist jag sag honom):

15422-147

Nan mer som vuxit till sig ar den galna barhunden Duktig:

15422-144

Igar var vi pa Black moon party och trampade sand till progtrance fram till gryningen, sa vi har precis atit frukost mer eller mindre till solnedgangen. Nu ar myggorna pa vag och jag vill hem till hangmattan. Nasta gang det ar dansparty kanske jag vagar ta med kameran - da far ni se pa UV-konst!

Pa aterseende  / mene i paradiset, tryggt inbaddad bakom dimmorna.

Ett kalas i Bando Nongwang

En kvall blev vi bjudna pa 6-ars kalas hos grannen. Trotta efter dagen och matta efter middagen var vi forst lite skeptiska till att ga pa fest full med folk som alla vill titta pa en och prata thai med en. Men det lilla fodelsedagsbarnets hoppfulla blick fick oss att lova att titta forbi. En timme senare grabbade vi vara digitalkameror och knallade over.

Vi blev snabbt indragna i partyt, som bestod av alla mojliga manniskor i alla mojliga aldrar som var dar av alla mojliga anledningar (fira flickan/ fa gratis mat/ supa / umgas). Nagon stack en cola i handen pa oss och satte oss pa mattan som var utlagd pa marken och alla pratade i mun pa varandra. Mat drogs snabbt fram: "kin khao, kin khao!" ("At! At!"!) For mycket kott for mig, for mycket chili for Anna (och tvartom med, for den delen). "Tjan im!" ("Jag ar matt"). Men colan drack vi.

Fram med kameran och ta kort pa ett par barn som blygt smygit sig fram runt mammas ben. Vanda pa kameran och visa kortet. Plotsligt var allt skratt och tjo och tjim. Alla barn ville vara med pa alla kort och titta pa varenda emellan. Hela den lyckligt skrattande barnflocken glomde all blygsel och slangde sig over oss tills vi nastan drunknade i sma sota mini-thailandare. Vi brande av kort efter kort tills batterierna var slut. Har ar en del av resultatet, med fodelsedagsbarnet overst:

15422-132

15422-133

15422-131

15422-130

15422-129

15422-128

15422-127

Sa smaningom lugnade det sig och vi tackade vardinnan, som var mycket motvillig att slappa oss darifran, och gick hem for att gora oss redo for natten. Borta hos grannen sjongs en glad, hogljudd och falsk "Happy birthday to you" och sedan kom dunka-dunka musiken igang pa allvar. Basen skakade husvaggarna till langt in pa natten, kalaset blev ett fylleslag och vi sov som stockar genom alltihop.

Nasta gang vi aker upp dit ska vi ta med framkallade bilder pa alla barn och dela ut. Med de familjernas ekonomi ar chanserna till bilder pa barnen inte allt for manga. Var offrade halvtimme pa kvallen gav oss mojligheten att gladja manga barn och foraldrar med enkla presenter. Dessutom fick vi en fantastisk stund med ett gang sockersota barn. Bejaka, for fan!

____________________________________________________________________

Nasta gang, forresten? Ja, vi befinner oss inte langre uppe i Isaan (nordostra Thailand), utan har nu pa drygt 1,5 dygn forflyttat oss, via Bangkok, ner till det mytomspunna, det fantastiska, paradiset Koh Phangan.

15422-126

15422-125

Aterkommer om det. Vi stannar har ett tag och har det bra.

______________________________________________________________________________

Hittade forresten Dalo:s och LTD:s nya t-shirt i Bangkok:

15422-134

Hare

En formiddag i Roi Et

(Ber om ursakt foratt vissa bilder ligger ner, kan inte fixa det vid den har datorn. Ni far vrida pa huvudet, helt enkelt.))

Jag vaknar vid halvsjutiden. Tupparna galer, grannarna ropar, nagon sjunger, faglarna kvittrar, musiken spelar, hundarna skaller. Byn har vaknat. Ett tjut och sedan thailandskt tal ur hogtalarna pa masten mitt i byn. Jag ger upp somnen och drar pa mig en troja. Det ar lite kallt utanfor tacket sa har dags under vintern. Pa med strumpor, en filt over axlarna, en kopp varm, sot dryck i handen och ut pa terassen. Dar sitter vi ett tag och ser solen langsamt krypa upp over hustaket och lysa upp mangotradet och det fantastiska overflodet av bouganvillor i alla tankbara farger.

15422-120

Sa smaningom stiger temperaturen och jag tar en dusch och ater en yoghurt. Framat atta sitter vi pa flaket pa en pickup och skumpar fram mellan risfalt och vattenbufflar pa vag till ett tempel ute i skogen. Folk skiner upp och skrattar och pekar och ropar till varandra nar de ser att det aker forbi vasterlanningar, "faranger". Jag slanger fram stjarnleendet och njuter av uppmarksamheten, Anna fnissar lite generat och ar alldeles fascinerad. Efter en kvart ar vi framme. Nu ska det matas munkar! Bunsaen, min fars livskamrat, delar ut var gava "tambon", bestaende av ris, i munkarnas matkarl.

15422-121

Bakom buskarna pagar en ceremoni, folk donerar pengar, mediterar och umgas. En munk sitter framfor en massa folk och pratar i en mikrofon. Ibland skrattar han till. Aven mitt i sangen senare avbryter han for att skratta at nagonting. Stamningen ar vanlig och tillatande.

Andra munkar ar ute och minglar, daribland Bunsaens bror, som kom forbi oss for att prata lite och fa ciggaretter.

 15422-122

Runt i skogen springer barn och hundar och leker. Efter ceremonierna samlas folk runt oss for att titta pa farangerna. De tycker att vi ar vackra; "soae, soae!". De pratar thai med oss, vi ler och ser ofarstaende ut, de fortsatter prata. Nagra ord lyckas jag uppfatta och nagan form av vacklande och bristfallig, men vanlig,  kommunikation uppstar. De bjuder pa ortte och tar kort pa oss, vi tar kort pa democh alla skrattar. Nar alla har fatt titta pa oss, skrattat med oss och fotat oss och fortatt att vi inte forstar mycket av vad de sager blir skaran runt vart bord mindre igen och vi drar oss darifran. Upp pa flaket igen och skumpa hemat. Ett par kor korsar vagen sa vi maste stanna.

15422-123

Val hemma satter vi oss pa terassen med varsin bok, lysnar pa faglarna och byljuden och njuter av vadret, lugnet och skonheten.

_________________________________________________________________________

Eftermiddagen agnades sedan at poolhang och telefonshopping.

15422-124 

Nu blire hem till papps igen och ata varrullar. RIKTIGA varrullar. Puss pa er.

Framme!

Efter narmare 30 timmars resande var vi igar kvall antligen framme i Bando Nongwang, Roi Et, Thailand. Min papps halsade oss uppflygen pa terassracket mitt i den paradisiska gronskan. En lang kram, en skvatt tarar och lite pizza senare somnade vi som stockar och sov var forsta ordentliga natt pa lange.

Vi ar idag ute pa var forsta lilla svang in till staden och ska sa smaningom ta ett dopp eller tva i poolen vid hotellet strax utanfor. Sedan ska vi hem till papps igen och lata oss uppslukas av lugnet ett par dagar innan vi beger oss soderut mot hav och fester. Berattar mer vid nasta internetbesok.

Just, for er som inte har sa mycket koll, lite bakgrund:

-Min pappa bor i en liten by i nordostra Thailand (Isaan) sedan 7 ar tillbaka
-Jag har nu akt hit for femte gangen
-Senaste resan till sydostasien var pa nastan ett halvar
-Den har gangen stannar jag i 3,5 manader
-Aker till stor del med Anna, som ser denna del av Varlden for forsta gangen
-Preliminarplanen for resan ar Isaan, soder, Isaan, Laos, Vietnam, Laos, Isaan, Ost, Soder, Myanmar (Burma), Isaan, ChiangMai, Isaan, hem. Typ. Med god marginal for forandringar, forutom att jag maste over gransen ibland for visats skull.

Bah, I go!


Jag hade fel.

Jag skulle vilja dementera ett tidigare inlägg här i bloggen rörande vintervädret. Framförallt följande stycke:


"Ska det vara så svårt att förstå att det kommer att bli vinter i år igen? Så långt gången är ännu inte växthuseffekten, som tur är."

Gick just hem från skolan iklädd öppen höstjacka och gympadojor i den sköna, nyurregnade luften och lyssnade på vårfåglarna. Den 8:e JANUARI!

Skål.


Duktiga idioter!

Skulle bara vilja informera om att vi faktiskt lyckades väl med att röja upp i lägenheten. Det är inte alltid fullständig misär hos systrarna Ågren. Så här fint har vi det nu:

15422-117

15422-118

15422-119

Så det så.

2007!

Välkomna till

15422-111

dagen efter nyårsfirandet. Några smakprov på lägenhetsmisären (klicka för förstoring):



Vad var det då som orsakade detta kaos? Vi tar det från början...

Jag och Jenny piffade upp oss med varsin fluffkjol.

15422-84

15422-81

Vi åt fin(?)middag.

15422-82

Och jag hällde i mig ett glas skitäcklig sprit. Hans fel! -->  .

(Dunderförkylning på g. "Drick det här, då blir du frisk!" "Jag kommer ju bli skitpackad, ju" "Äh, det där är bara 20 procentigt!" [häller i mig skiten] "Oj, det var visst 40 %...")

15422-86

Höll mig dock på benen hela natten utan några större missöden.

Före tolvslaget höll det sig ganska civilicerat:



Efter tolvslaget blev folk lite fulla:



Det gick sönder en del glas, några spydde, några försvann, vissa kom tillbaka, jag fick glas i foten, min dator fick en drink, mm, mm. Men det var mycket kärlek iaf:




Allt som allt: Trevlig fest, fast den spårade ut lite mot slutet. Att folk slår sönder glas är sånt som händer. Men de får gärna sopa upp dem efter sig. (Aj!) Nu håller vi på att ta itu med städandet,

15422-114

jag skriver lite på uppsatsen, ringer viktiga samtal och ska strax gå ner till grannan och torka bort våra vänners spya från deras balkong. För andra gången på en månad.

God fortsättning!

(Obs: Bilderna tagna med min alldeles egna kamera. Min julklapp till mig. Wiii!)

hits