Lysande idéer

Ja, igår satt jag alltså med den där berömda hemtentan hela dagen. Framåt eftermiddagen är jag riktigt trött på den och bestämmer mig för att supa ner mig, rätt och slätt. Så jag slängde på mig halloweenkläderna och började dricka. Folk började ramla in efter sina tentor och framåt 8-9-tiden var det fullt av mysiga människor i min lägenhet. Och jag började närma mig mitt mål.

Så småningom hamnade vi på Kåren och där ramlade jag omkring med/från/över/under diverse folk ett par timmar. Exakt vad jag höll på med där är lite oklart. Efterfesten spenderades som tur vad mest på toaletten och macken, annas hade jag nog kunnat göra bort mig rejält där.

Skitsamma, dagen har spenderats sovandes/latandes/ätandes och nu försökte jag sätta mig för att skriva klart den där förbannade hemtentan. Det går inte så bra. Jag mår skit. Jag har hjärntumör, urinvägsinfektion, mask, magsjuka, feber, smärta.... Och det som verkade som en så bra idé igår att supa ner sig...

Vad jag försöker säga är helt enkelt att DET ÄR SYND OM MIG!

Urgh...

Hemtenta

Tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, tenta, osv....

En riktigt jobbig jävel. Plågam. Och långsamt går det. Men det går framåt iaf...

Usch. Man kanske skulle skita i alltihop och åka till
 istället?

Aja, ikväll är det fest! Halloween! Och nästa vecka blir det lite lugnare ett tag, underbart! Då kanske jag får tid att skriva lite om London och så här i bloggen...

Ses på kåren ikväll.

 

La Sjöslag -06

Mycket har hunnits med den senaste tiden. Vi tar det en sak i taget. Sjöslaget till att börja med. Några bilder har jag redan, de visas nedan. Fler bilder kommer så småningom att stoppas in i texten. 

Söndagen den 15:e Oktober drog jag på mig ovven, packade en tandborste,passet och lite pengar och gick till Kåren strax efter 12. Där var det tacos och cider som gällde, och en del ångest. Drygt två timmar och sex tacoskal senare var det dags att hoppa på bussarna. Ikea-vagnen var med, likaså Benny Hill-musiken. Vi hittade en fin buss och satt längst fram.

Jenny
kidnappades av herr Ågrenoch hamnade längst bak istället.

Benny Hill-musik, glada sånger, nollevin och kostiga drinkar följde på bussen

15422-45
Benny Hill hela vägen.

och en tid senare var vi på terminalen.
 
15422-46
Mycket folk var det...

Väntande vid vagnen, en del kurragömma, cider och märkesbytning och plötsligt var det dags att gå ombord. Efter en smärre skräckupplevelse vid kontrollen vid ombordstigningen, där vi förlorade vagnen, sprang vi till tax-freen och var nästan först in.

Några timmar med sprit och Benny Hill i Ledningsgruppshytten följde,

15422-47
Ovvar och öl

vilket naturligtvis ledde till ihophakning. Jag, Einar och Timling satt plötsligt ihop vid höften, med mig i mitten.

För er som ännu inte känner till reglerna för hophakning med overaller så går det till så att man sitter där man sitter och måste följas åt överallt. Losskoppling får enbart ske under någon av följande omständigheter:

* Alla parter har hunnit nyktra till
* Någon part har ett seriöst ragg
* Den som kopplade ihop ovvarna / är orsaken till att ovvarna kopplades ihop kopplar lös igen

Ett sista sätt att ta sig loss är att ta sig ur overallen och låta den hänga kvar på den/de man är ihopkopplad med.

Shit happens, som det heter. Vi fortsatte festa som tidigare, men fick nu sällskap vid toalettbesök och vissa problem vid vändning i liten hytt.

15422-39
Från vänster: Timling, Mene, Einar och sist en däckad Mange

Vi röjde runt på båten (full med 1700 charmiga, fulla studenter) och hamnade någon gång framåt natten på ett dansgolv tillsammans övrigt pack.



Någonstans här blev vi av med Einar, som påstod sig ha nån form av ragg. Antagligen inte. Själv blev jag konstigt nog raggad på en hel del också, trots att jag såg ut som jag gjorde och satt ihop i höften med två och sedan en pojke. Tyvärr (?) ingen som uppfyllde mina krav på one-night-stand dock, och Timling är sambo, så det vara bara att snällt sitta ihop vidare. Som tur var visade det sig att jag och Timling hade ganska liknande idéer om vad vi vill med natten, så inga större konflikter uppstod.

En något dimmig period följde med efterfest, stölder och runtspringande.

15422-51
Ey, titta, Mange är vaken igen!

Plötsligt befann vi oss i Finland. Timling tycker om Finland. Så vi var tvugna att kyssa marken när vi kom av.

15422-42
Timling och Marléne pussar finsk mark

Ett knappt tiotal svenska studenter hittade av båten (klockan var nu runt sju måndag morgon) och möttes upp vid en liten... kiosk/restaurang. Alla utom jag åt nåt kostigt som började på N och bestod av två mystiska korvar i någon form av hamburgerbröd. Själv mobbade jag dem för att de åt likgegga och knaprade på ett gratis torrt bröd. Vi fotade en mås och gick på båten igen. (Under över alla under hade jag lyckats få med mig biljetten!)

15422-52
Finsk mås

Väl på så... snurrade vi runt. Jag fick lite massage av en slemmig Kapen Jack - look alike och slutligen kom vi i säng runt 10 på morgonen. Hur vi lyckades ta oss upp i en överslaf ihopkopplade förblir ett mysterium. En del fnissande och bråkande om ett täcke som senare visade sig vara en madrass och sedan sömn.

Vid ett ringde klockan - dags för buffé. Här hittade vi nu Einar som lösgjorde oss från varandra och jag var ensam efter ca 16 timmars ihopsittande. Lite tomt men ganska skönt. Jag slängde i mig en massa nudlar och fyllde på vattenflaskan med buffévin och gömde mig sedan i ett hörn i en mörk pub för att njuta av ensamheten lite. Denna blev inte långvarig, två grabbar från Karlstad  tittade förbi och gav mig en cd-skiva och jag begav mig till trapporna för en eftermiddag av drickande, cigarrökande och hissåkande. En riktigt, riktigt packad lärarstudent från Linköping ramlade över mig, gav mig ett märke och gjorde någon sorts försök att ragga genom att suga på min jokermössa (som kommit tillbaka efter att ha blivit stulen av bävrarna under natten) . Det är sådana som han som ska ta hand om våra barn sen.

Av båten, på bussen, lite lugnt kortspelande på vägen hem,

15422-53

gratispommes på 65an och sedan på efterfest med LTD, Ledningsgruppen och en och annan FBIare (linjeföreningar på skolan, för er som inte vet det). Och så jag, då. Det är jag som är Oikos.

15422-54

Kännetecknet för den efterfesten var nog framförallt Loituma, eller snarare Holly Dolly-versionen av den... Mycket sprit, mys och framförallt dansande senare knallade jag hemåt och ramlade in i lägenheten vid 6-7 tiden tisdagen den 17:e Oktober.

Ganska sliten blev jag, men det var bland de roligaste två dygnen jag någonsin haft. Rekommenderas varmt.





Tipsetli

Titta förresten förbi Ecological Footprint Calculator också, om du inte redan gjort det. Räkna ut hur många jordklot som skulle behövas om alla människor levde som du.

(Genomsnittet i Sverige är typ 6, Europa 8, USA 15 eller nåt sånt och Afrika 0,2. Kommer inte ihåg exakt, men det ligger ungefär där. Så lindra ditt dåliga samvete med att du iaf ligger bra till för att vara västvärdsbo. Om du ligger under alltså. Ligger du över det så färtjänar du dåligt samvete. Skäms!)

Just ja, när jag ändå tipsar om internetsidor: Knappnytt. Valspecialen är schysst. Darin och Fjortisar är också helt ok.

Och kom ihåg: ALLT blir roligt med Benny Hill Musik! (Säg bara till, så msnar jag över lite... )


Höjdarspel!

Vill bara rekommendera: http://www.mcvideogame.com 

Bli VD för McDonalds! Genmanipulera soja, skövla regnskog, slakta hormonkossor och muta politiker - och tjäna så mycket pengar som möjligt, så klart!

Utmärkt tidsfördriv när man egentligen borde göra en massa nyttigt...

Dah!

I Oktober månad pluggar jag på heltid plus extrakurs, jobbar två helger i Bålsta, jobbar några vardagar i Västerås, är konferencier på en tillställning om Hållbar Utveckling, går på personalfest, hittar och väljer kurser för våren, åker till London, åker på kryssning, går på möten, går på ännu en personalfest, kör upp och fixar med diverse administrativa uppgifter.

Alltså, månaden som kommer uppdelad i % av vad som räknas som heltidsuppgifter (utöver städning, matlagning, tvätt, inköp, kortare resor, mm) :
Plugga ca 150 %
Jobba ca 30 %
Resa ca 30 %
Möten ca 10 %
Övrigt ca 20 %

Detta blir en aktivitetsnivå under månaden på.... 240%. TVÅ OCH EN HALV gång heltidsjobb. Varav minst 190 procentenheter inte ens med god vilja kan räknas som fritidsaktiviteter.

Och så får man gnäll för att man inte vill festa länge än till 23:15 en TISDAGskväll?!? Hur jäkla mycket ska man klara av?

Jag är så JÄVLA stressad just nu. Vet fan knappt vad jag heter längre. Har börjat drömma konstiga saker om konstiga människor. Glömmer prylar utan att veta om jag glömt dem eller inte. Är TRÖTT. Men helt rastlös.

Skitsamma. Nån som uppfunnit fler timmar på dygnet?

hits