Småkrafs

Jag hittade en gammal mapp någonstans i datorn. I den mappen fanns en massa bilder från typ 2002 eller så. Några var ganska snygga. Här är jag:






Idag kommer Anna. Vi ska prata om Asien. Det ska bli kul.



Gubbregering?

"Maud Olofsson gick på tisdagen 19/9 ut med det kravet att varannan minister ska vara kvinna och varannan man. Blivande statsminister, moderaten Fredrik Reinfeldt, och kristdemokraternas ledare Göran Hägglund lät genast tillkännage att det är ”lämplighet” som avgör.
– Vi vet hur det ser ut när män talar om lämplighet. Potens brukar gå före kompetens, säger Feministiskt initiativs talesperson Gudrun Schyman.
– Nu gäller det att Maud Olofsson står på sig och inte låter de makthungriga männen dominera regeringsbildningen. Den jämställda politiska retoriken måste synas i praktiken också, avslutar Gudrun Schyman."


Hämtat från
F!s hemsida, där det finns massvis med intressanta eller upprörande eller roliga eller engagerande artiklar att läsa.

Jag hjärta Ulf

Jag måste nog, efter mitt tidigare arga inlägg mot HSB, nu tala lite till deras fördel. Kanske framförallt till Ulfs fördel. Jag mailade ekonomichefen, Ulf, och berättade, på ett mycket charmerande vis, hur det hela låg till och bad om ett undantag. Utan att klanka ner på hans anställda, förstås. Inga-Lill har ju regler att följa. Imorse kom svaret - vi får flytta in per 1/12! Ok, det bidde inte 1/11, och vi får betala mellanskillnaden om lägeheterna inte blir uthyrda, men vi slipper iaf dubberhyror! Tack HSB och Ulf.

I övrigt så stinker jag vitlök. Håller på att försöka kurera mig från min förkylning. Det går ganska bra.

Imorrn är det tenta. Den fixar jag. Sen är det en helledig helg!

Manlig logik och tjuriga tanter

HSB Mälardalens bostadsförening har en uppsägningstid på tre månader på sina studentbostäder. Nämnda bostäder förmedlas av Bostad Västerås.

Bostad Västerås skickar ut erbjudanden till den som är först i kö på en viss bostadstyp ungefär en till två månader innan inflyttningsdatum.

Det behöver väl knappast förtydligas: ska man flytta får man dubbla hyror.

En student som valt att ta fullt bidrag och lån får ca 7000 kr i månaden att röra sig med. Nästan hälften av detta går till hyran. Två hyror blir alltså hela inkomsten. Kvar att införskaffa är då mat, busskort, studielitteratur, mm. Kostnaden för dessa övriga inköp brukar ligga strax över det studenten har kvar efter hyra. Kort sagt: En hyra = svår ekonomisk situation, Två hyror = omöjlig ekonomisk situation.

Det är helt enkelt omöjligt att byta lägenhet i Västerås annat än på sommaren, när man har gratis hyra i två månader. MEN - då måste man lita på turen och säga upp lägenheten innan man vet om man får någon ny.

Jag ringer HSB och förklarar problemet. Ska ju trots allt flytta inom samma förening. Samma hus till och med. "Näh, det går inte! Det är tre månaders uppsägningstid som gäller, det spelar ingen roll om du flyttat inom HSB. Står det tre månader är det tre månader. Du får vara ute i god tid nästa gång!" Öhm... Jag fick erbjudandet om den nya lägenheten, som jag köat för i snart ett år, i fredags.

Manlig logik, det är vad det är. Oavsett vilket kön pundhuvudet som kom på det råkar ha.

Så. För att kunna flytta måste jag själv hitta någon som vill ha min lägenhet tidigare. Och det inom min tacka-ja tid, dvs innan 21/9. Någon som vill ha en etta i Iggeby?

Och jag är fortfarande bitter över valresultatet.


Svenska folket tycker fel

Svenska folket tycker fel. Som vanligt. Jag har en massa att säga om valet. Så full med åsikter att jag nästan spricker. Men jag hinner inte med det nu. Massa skolarbete. Och när det är klart om en vecka är det inge kul längre. Så ni kommer aldrig behöva läsa några upprörda utläggningar från mig gällande detta val. Men det finns säkert många andra åsikter att läsa istället. Även om mina är bäst.

Extremt förkortat:

*Jag vill ha en grön-rosa koalitionsregering med majoritet.

*Äkta demokrati lyser med sin frånvaro.

*Alliansen har lurat skiten ur svenska folket.

*Och de som inte bidde lurade de tycker helt enkelt fel.

*Men det var dags för förändring. När man haft Kolera länge kan det faktiskt kännas uppfriskande att byta till Böldpest ett tag.

*Hoppas bara de riktigt, riktigt korkade förslagen inte drivs igenom...

Men nu har jag som sagt inte tid för den svenska skitpolitiken. Miljörapporter är vad som ska skrivas nu.

Pladask

Ok. Nu är det kört. Alla mina föresatser från min tid som student-hatande uppsalabo är körda. Inatt har jag nedlåtit mig till, förnedrat mig, gjort bort mig så till den grad att jag simmat i underkläderna genom en 30 cm djup och 25 m lång "pool" och krypit genom galler för att få köpa (inte få, utan få köpa) LTDs (datanördarnas) simborgarmärke att sätta på overallen. Jag har sjunkit djupare än djupast. Genom marken, förbi magman och ut i kina. Och förbi det. Iskall, blöt av äckligt vatten, förnedrad och skitfull. Men ändå stolt över mitt märke, och över de av mina nollor som också gick igenom detta eldprov under LTD-Phösarnas övervakning. Botten är nådd.

Shit.

"Nere på botten, här är det toppen!"


hits