Ett nyarsfirande i Thailand

Har du nagon gang varit med om en riktigt stor och brutal vattenfight som pagatt riktigt lange? Stora vattenpistoler? Mycket folk? Flera timmar? Tank dig det varsta i den vagen du nagonsin varit med om, och du ar fortfarande inte i narheten av det har.

Har du varit blot nan gang? Badat med kladerna pa? Du vet sadar blot som man kanner sig nar man just gar upp ur vattnet med genomvata klader? Det ar inte ens halften av hur blot man blir av det har.

Varit pa nagon stor, galen fest nagon gang? Sista april i Uppsala kanske? Absolut ingenting i jamforelse.

Det Thailandska nyaret har precis passerat. Tre dagar (minst) av jattefest och brutalt vattenkrig i HELA landet. ALLA ar med och ALLA kastar vatten pa ALLA fran soluppgang till solnedgang. Studentstaden Chiang Mai ar varst, dar firas det i narmare en vecka och bilkoerna in mot staden pa formiddagen och ut pa kvallen ar milslanga. Det slapps pa extravatten i kanalen och det ar proppfullt med folk som slanger hink efter hink med vatten pa varandra.

Sa har sag det ut i Chiang Mai 13-15:e april i ar:

15422-225

15422-229

15422-228

15422-227

(Ja, sjon bilen aker igenom ar normalt en vag.)

15422-226

Firandet av nyaret, Songkran, har utvecklats och kanske i viss man urartat sedan det i borjan handlade om att ga ren in i det nya aret. Man tog en skal med doftande blomvatten och stankte lite forsiktigt pa sina nara och kara for att symbaliskt tvatta dem infor ett nytt ar. Det gar lite brutalare till nu for tiden. Men alla ar fortfarande med, skrattar och ler och tackar snallt nar de far en skopa vatten over huvudet. Och med tanke pa hur varmt det ar i april i det har landet ar det bara skont att fa hink efter hink med vatten over sig hela dagen. Men se upp for isvattnet...

Kommentarer:
Postat av: Jenny

Isvatten is tha shit!
Fan, jag längtar tillbka så det är galet åt det


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits